سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی

تجربیات درون کارگروهی کارگروه عترت

الف)اصلاح طرحواره ها:

1-حذف عبارت و یا رفتاری که کودک را نسبت به داشتن وسایل زیبا حساس میکند.مثل چه لباس و کفش قشنگ و یا چه عروسک قشنگ وحتی چه دختر قشنگی و جایگزین کردن چه لباس و کفش مناسبی.چه دختر تمیز و مرتبی و....

2-حذف طرح واره ی سیر شدن سر سفره ی غذا و جایگزین کردن مکفی بودن غذا.

3-حذف عبارت و یا رفتاری که به کودک القای تنهایی میکند و به جای آن حضور خداوند را به او متذکر شویم.

4-حذف آنچه موجب امنیت آور بودن پول و ثروت درانسان میشود و جایگزین کردن معارفی مثل رزاقیت خداوند و توکل بر او.


5-اصلاح مبحث مالکیت و مدیریت این مسیله در کودکان که هم موجب اصلاح رفتار کودک نسبت به سایرین میشود و هم مالک حقیقی را خود نمیداند.(مثل تغییر واژه هایی چون اتاق تو به اتاق اسباب بازی ها)

4- اصلاح طرح واره هایی که موجب کدورت خاطر کودکان نسبت به دین و مراسم عبادی است.مثل خشم به کودک یا بی اعتنایی به او در هنگام اقامه ی نماز یا بی احترامی به افرادی که به بخشی از دین متعبد هستند.

5-ایجاد طرح واره ی عمل به دین طبق وظیفه نه طیق میل و خواست درونی.آن هم زمانی که کسی به والدین بدی کرده و آنها به وظیفه ی دینی شان عمل میکنند.(حذف منیت ها و اطاعت از مولا)

6- اصلاح حریص کردن کودکان،بی اعتمادی به بحث رزاقیت،تلاش برای بقای خود با اصلاح طرحواره هایی چون:اگه غذات را نخوری میدم به فلانی.

......

ب-کاهش دغ دغه های مادران نسبت به رفتار کودکان خود:

1-مساله ی منظم کردن اتاق کودک:راهکار:

---مدیریت تعداد سباب بازی های کودکان در خانه از سوی مادر

2-پر کردن بخشی از اوقات فراغت کودکان با مبانی مزرعه: راه اندازی مهد کودک اعضای کارگروه به مدت 3 ماه.

ج-همفکری اعضا برای پاسخ گویی به برخی از سوالات اعتقادی کودکان کارگروه:

---خدا با چشم هاش من را میبینه؟راهکار ارایه شده:

--خدا چشم نداره(تبیین صفات سلبی)

--قصه گویی درباره ی مجردات مثل حس خوشحالی یا غم.

-- طلب دیدن حس غم یا درد و.. توسط مادر ،برای تفکر بیشتر کودک

 

د-گزارش عملکرد مادران از نتایج عمل به مبانی مزرعه و مباحث تربیتی آن برای ایجاد انگیزه ی سایر مادران برای ادامه ی کار:مثل نتایجی که از روشهای انس کودکان با قرآن کریم توسط استاد ارایه شده بود.


[ شنبه 96/4/10 ] [ 8:42 صبح ] [ کارگروه عترت ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 214
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 337970